Κριτικές

Μια ψαροταβέρνα αξιώσεων στη θάλασσα της… Καισαριανής.

Η θέση

Το να βρείτε την ψαροταβέρνα είναι εύκολη υπόθεση, είναι πάντα εκεί, πάνω στην πλατεία της Καισαριανής. Το να παρκάρετε είναι ακόμη πιο εύκολο αφού το κατάστημα διαθέτει ιδιόκτητο parking.

Η ατμόσφαιρα

Καλοστρωμένα τραπέζια, γαλάζιο και λευκό από πάνω ως κάτω και δύο μεγάλες τοιχογραφίες με θέμα τα Κυκλαδονήσια, για να σας βάζουν στο κλίμα.

Το φαγητό

Η μπουγιαμπέσα είναι βάλσαμο. Πηχτή και κοκκινωπή από το καρότο, με μικρά κομμάτια ψαριού μέσα. Όστρακα, ψητό χταποδάκι, κυδώνια, γυαλιστερές, αχινοσαλάτα, σουπιές γιαχνί για να βουτήξεις ψωμάκι, όλα φρέσκα, λαχταριστά.

Ο λογαριασμός

Ανάλογα με την παραγγελία, θα πληρώσετε από 25 έως 40 ευρώ το άτομο.

Η κάβα

Εμφιαλωμένα και χύμα ελληνικά κρασιά και φυσικά τσίπουρο, ούζο και τα συναφή.

Επιπλέον πληροφορίες:

Λειτουργεί καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη 1 το βράδυ. Το αυτοκίνητο θα το βολέψετε με λίγη υπομονή σε κάποιο από τα στενά γύρω από την πλατεία.

Τράτα: Σας κούρασε η κρεατοφαγία;


Τι έγινε φέτος; Τόσα οικογενειακά τραπέζια και ούτε ένας τσακωμός! Πού πήγαν οι μουτρωμένοι αποχαιρετισμοί και τα δάκρυα; Κουραμπιέδες μπορεί να μην έφτιαχναν στην οικογένεια, τον παραδοσιακό καβγά όμως θα τον έριχναν πάνω από τη γαλοπούλα. «Φαίνεται πως μεγαλώσαμε», έδωσαν με μια φωνή την εξήγηση οι δύο αδερφές, τσουγκρίζοντας τα ποτήρια τους με ούζο ένα μεσημέρι στα «απόνερα» των εορτών.Είχαν δώσει ραντεβού σε ένα από τα αγαπημένα τους ουζερί, την «Τράτα». Σύμφωνα με το τελετουργικό, πριν παραγγείλουν τα υπόλοιπα, ζήτησαν και μοιράστηκαν ένα πιάτο ψαρόσουπα, για να ζεσταθούν. Και για τις δυο τους είναι η ιδανική μπουγιαμπέσα, πηχτή, κόκκινη από το καροτάκι και με μικρά κομματάκια ψαριού μέσα.«Ε, ναι, δεν εξηγείται αλλιώς – ή μεγαλώνουμε ή έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε», θα πει αργότερα η μία. Το ψητό χταποδάκι, μια μερίδα κυδώνια και γυαλιστερές και η αχινοσαλάτα βρίσκονταν ήδη στο τραπέζι. Ολα φρέσκα, λαχταριστά. Σκέφτηκαν τα «φαντάσματα» των περασμένων Χριστουγέννων – κάποια είναι ακόμα εδώ, κάποια άλλα έχουν διαλυθεί σαν καπνός. Δεν το περίμεναν ότι στα 30 και κάτι οι αγωνίες για το μέλλον θα φούντωναν τόσο. «Παλεύεις με νύχια και με δόντια να μη βάλεις νερό στο κρασί σου στη δουλειά κι έρχεται τώρα η οικονομική κρίση και χύνει και το νερό και το κρασί», συνέχισε. «Δεν βαριέσαι», μουρμούρισε η άλλη. «Να πάρουμε και μια σουπιές γιαχνί;»Τα πιάτα παρήλαυναν μπροστά τους σε αργό τέμπο. Τα παρήγγελλαν ένα-ένα, όταν τους έκανε όρεξη. Οπως το πεντανόστιμο σταμναγκάθι που πήραν για να «αντισταθμίσουν» την παχυντική καραβιδόψυχα. «Θα μπορούσα να έχω έναν κουβά από δαύτη και να την τρώω σαν τσιπς μπροστά στην τηλεόραση. Βλέποντας «How I met your mother» συγκεκριμένα». «Ασ’ τα αυτά και λέγε, θα κάνεις κανένα παιδί επιτέλους;» «Καλέ, δεν άκουσες τι είπα μόλις;»Τράτα
Αναγεννήσεως 7-9, πλατεία Καισαριανής,
τηλ. 210-72.91.533Τι ακούσαμε από το διπλανό τραπέζι
«Πού έκανες γιορτές;» «Στο twitter».Εδώ θα έφερνα…
…νέους γονείς, να πάρουν δυνάμεις!Check please!
Aπό 25 έως 40 € το άτομο.

Hμερομηνία :  10/2/11Copyright:  http://www.kathimerini.gr

Η ΤΡΑΤΑ
Γιαλό-γιαλό στην Καισαριανή

Τέλος μεσημεριού, αρχές απογεύματος. Ο ήλιος είναι γλυκός, αλλά όχι καυτός. Βρίσκεστε μέσα στην Αθήνα, αλλά σας μοιάζει να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός απ’ την πρωτεύουσα. Με μία καλή παρέα πίνετε το ουζάκι σας, τσιμπάτε τους ψαρομεζέδες σας και απολαμβάνετε τον κόσμο που βρίσκεται γύρω σας καθισμένος στα κλασικά ξύλινα τραπεζάκια. Που βρισκόσαστε; Στην ψαροταβέρνα «Η Τράτα», στην πλατεία Καισαριανής.

Πρόκειται για μία ουζερί – ψαροταβέρνα η οποία μαζεύει τον περισσότερο κόσμο απ’ όλες, στην γραφική και γνωστή πλατεία της Καισαριανής. Μας έκανε εντύπωση το γεγονός πως ενώ υπάρχουν 3-4 μαγαζιά στη σειρά, όλα ήταν άδεια εκτός απ’ την «Τράτα» που ήταν γεμάτη. Τελικά το μυστικό της έγκειται στα φρέσκα υλικά που χρησιμοποιεί. Δοκιμάσαμε μακαρονάδα με θαλασσινά. χταποδάκι, ψαρόσουπα, γαρίδες, όλα ήταν φρεσκότατα και νόστιμα. Το περιβάλλον σε προτρέπει να χαλαρώσεις καθώς η τοποθεσία είναι στον πεζόδρομο, ενώ υπάρχει και προστατευτικό διάφανο κάλυμμα που αφήνει να περάσει ο ήλιος απ’ τα πλάγια. Το λευκό χύμα κρασί που δοκιμάσαμε δεν ήταν και ότι καλύτερο, αλλά το παραβλέπουμε, καθ’ ότι το φαγητό ήταν σούπερ. Ότι πρέπει για όσους ξεμείνουν στην Αθήνα το καλοκαίρι!

Η «Τράτα» είναι ανοιχτή καθημερινά από το μεσημέρι, και οι τιμές της είναι λογικές.

πηγή: Athens24.gr

Σχολιάστε

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν θα δημοσιευθεί.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>